17.8 C
București
duminică, iunie 20, 2021

ȘTIAI CĂ MAI MULT DE 17% DIN ALIMENTELE PRODUSE SUNT ARUNCATE❓

În cadrul unei analize a Organizației Națiunilor Unite (ONU) s-a constatat faptul că peste 17% din totalul alimentelor produse la nivel global sunt aruncate. În anul 2019, aproximativ 931 de milioane de tone de alimente au fost aruncate la gunoi.

Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (PNUM) și organizația caritabilă din Marea Britanie, WRAP, care promovează sustenabilitatea, au analizat risipa de alimente din punctele de vânzare cu amănuntul, restaurante și case, prin revizuirea datelor guvernamentale și a studiilor academice din 54 de țări.

 Conform raportului, deșeurile alimentare nu reprezintă doar o problemă în țările cu venituri mari. În medie, risipa anuală de hrană în locuințe, pe cap de locuitor, este de 79 kg în țările cu venituri ridicate, comparativ cu 91 kg, în țările cu venituri medii și mici.

 „Reducerea risipei de alimente este vitală și toți indivizii au un rol important în acest lucru. În loc să ne concentrăm pe lanțurile de aprovizionare, ar trebui să abordăm risipa de alimente din cadrul gospodăriilor prin campanii de schimbare a comportamentului oamenilor”, a declarat Richard Swannell din cadrul WRAP.

Gabriel Petrea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.