35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Suntem îndemnați să biciclim și să trotinetăm.

”Aproape șase din zece lucrători (57%) își folosesc în mod regulat mașina pentru a ajunge la serviciu, la fel ca înainte de pandemia de Covid-19.”

Asta e în Belgia. Și, mai mult ca sigur, și la noi. Explicabil, de altminteri, ținând cont de delirul verde, care a cuprins Europa. S-a schimbat dispunerea aparatului productiv, unitățile de producție și chiar birourile au fost scoase în afara orașelor, fără ca această schimbare să fie urmată de refacerea rețelelor de transport în comun. Imobiliarul a fost marele câștigător, nu și cetățenii. Puterile publice NU au mai investit în transportul în comun, iar timpul de dus/întors la/de la locul de muncă a crescut absurd de mult. Tot mai mulți angajați, dacă nu au mașină personală, își pot lua adio de la slujbă. Lucrurile astea nu intră în dezbaterea publică. Unde domină teza: ”Nu vor să-și miște fundul din mașină!”.  E suficient că suntem îndemnați să biciclim și să trotinetăm.

Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie