20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Suntem pe un drum greşit.

Pentru cei care simţiţi să faceţi pasul în faţă că „De ce doar Notre Dame, că şi Siria, Africa, Palestina, România, etc” să ştiţi că o tragedie, nu exlude şi nu diminuează celelalte tragedii. Pur şi simplu este o alta alăturată! Şi nici una nu bucură. Toate dor! La fel! Ba unele chiar mai mult, dar asta nu înseamnă să nu te afecteze dispariţia sau distrugerea catedralei Notre-Dame! Ea nu este despre religie neaparat! Este despre iubire! Este despre noi toţi! Notre Dame nu este doar a francezilor, aşa cum Piramidele nu sunt doar ale Egiptului! Sunt ale omenirii, ale umanităţii! Sunt tezaure ale întregii civilizaţii umane!

Numai nişte oameni lipsiţi de empatie, de cunoştinţe elementare de literatură, cultură, istorie, se pot bucura de acest eveniment tragic şi pot să îl compare cu altele!

Cu tristeţe am citit multe reacţii ale altor culte care sunt de părere că Franţa merită ce s-a întâmplat, deoarece au bombardat Siria! TRIST! După acest principiu „ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte” se nasc
conflictele religioase şi sociale! După aceste mentalităţi ajungem mereu să ne autoflagelăm şi să ne desconsiderăm unii pe alţii!

Învăţai să separaţi politicul şi guvernarea unei ţări de naţiune, istorie şi obiective turistice sau de patrimoiu mondial[!

Toate acestea se întâmplă deoarece ne degradăm constant ca societate umană şi intelectuală. Ne dezumanizăm şi ne desufleţim! Ne împăiem în clădiri, dar ne golim de esenţa spiritului şi a credinţei!

Cumva umplem Bisericile şi Moscheele cu oameni, dar le golim de Dumnezeu!

Suntem pe un drum greşit. Şi nu doar românii. Sigur, pe români îi putem analiza mai bine deoarece ne este la îndemână, dar problema este la nivel mondial. Este tragic şi trist că nu mai ştim să respectăm nici o valoare, că nu mai ştim să avem repere. Iar unii sunt de-a dreptul halucinanţi!

Comentarii, atitudini şi mentalităţi aberante, arogante, prosteşti şi inumane!

de Ramona Sandrina

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie