20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Sziasztok! Mi újság?

Sziasztok! Mi újság? În primul rând, ședeți blând, nu dă nimeni Ardealul nimănui, Ardealul rămâne la locul lui că-i fain acolo. Mai ales în perioade tensionate dublate de ani electorali cum e 2020, politicienii fac orice pentru a mobiliza populația în favoarea lor, pentru a activa electoratul adormit și asta a făcut președintele Klaus Iohannis azi: s-a lăsat inspirat de spiritul lui Corneliu Vadim-Tudor (un favorit al Interneților românești) și a livrat un ditamai Red Herring, adică „Dacă nu-ți place tema conversației, schimbă tema conversației!”

Taman când se discuta aprins de eșecul major al Guvernului Ludovic Orban (garantat Iohannis) în a adopta măsuri ok pe zona educației, în domeniul economico-financiar în timpul crizei generate de pandemia de #covid19 și despre gestionarea mediocră a crizei din sănătate, ca în fiecare ciclu electoral, a apărut brusc subiectul autonomiei Ținutului Secuiesc. Ăsta-i un cartof fierbinte care inflamează mereu mare parte din opinia publică și brusc, se discută doar despre asta în spațiul public. Proiectul de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților însă mai mult ca sigur va pica în Senat, forul decizional în acest caz, iar președintele știe asta, deci intervenția lui nu schimbă nimic în mod real.

Desigur că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD) ar trebui să explice de ce proiectul de lege nu a fost pus pe ordinea de zi a plenului pentru a fi dezbătut și, cel mai probabil, respins și s-a ajuns la aprobarea tacită. De partea cealaltă. adversarii PSD trebuie să probeze acuzațiile că ar fi un așa-zis blat între Ciolacu și Viktor Orban, premierul Ungariei. Dacă e vreun blat, pare să existe între PSD și PNL, că PSD, un partid eșuat incapabil de social-democrație autentică, mimează Opoziția. În fine, nu prin istericale de genul „PSD dă Ardealul ungurilor” strigate de la tribuna Cotrocenilor se rezolvă situația, ci prin mediere, adică fix una dintre atribuțiunile constituționale ale președintelui României, dar nu ne luăm de la mizilicuri d-astea. S-aveți ok.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie