35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Tarfin lansează soluția de creditare cu plata la recoltă pentru micii fermieri din România

Tarfin, liderul regional al finanțărilor în agricultură, lansează un nou produs financiar conceput să răspundă nevoilor micilor producători agricoli care nu au statut de persoană juridică. Într-o perioadă de mai puțin de un an, compania a reușit să obțină încrederea a peste 150 de distribuitori de inputuri agricole, oferind soluții financiare cu impact  asupra a peste 39.000 de hectare de teren agricol. Prin lansarea noului produs, Tarfin își ia angajamentul să le ofere agricultorilor care au ferme cu dimensiuni reduse suport, având în vedere accesul limitat la formele tradiționale de finanțare.

Noua soluție de creditare Tarfin este digitalizată și oferă opțiunea de plată la recoltă. Aceasta se adresează micilor producători agricoli care nu au statut de persoană juridică și lucrează sub 20 de hectare, activi în segmentul horticulturii sau a culturilor tradiționale precum grâu, porumb sau floarea soarelui.

„Încă de la intrarea pe piața din România ne-am concentrat să înțelegem cât mai bine nevoile fermierilor. Noul produs de finanțare lansat vine în sprijinul micilor fermieri și producători care nu au acces la formele tradiționale de finanțare, astfel încât aceștia să poată ajunge mai ușor la recoltele planificate, fie că este vorba despre legume sau cereale. Ne propunem să contribuim la creșterea standardului social din mediul rural, unde agricultura este o activitate economică de bază”, a declarat Adina China Birta, Manager General Tarfin România.

Soluția este foarte rapidă, fermierii având de urmat un proces de înscriere simplu și intuitiv, exclusiv online. Prin intermediul distribuitorului de la care urmează să achiziționeze produsele, aceștia încarcă în platforma Tarfin copia actului de identitate și a certificatul de producător sau declarația APIA. Un mare avantaj pentru micii producători este acela că ratele pe care le vor achita sunt sezoniere, fiind stabilite în funcție de nevoile fermierilor.

###

Despre Tarfin  

Tarfin este o companie fondată în 2017 în Turcia de către Mehmet Memecan. Cu sprijinul Quona Capital, Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures, Collective Spark Fund, Wamda și Elevator Ventures – divizia de finanțare a fintech-urilor Raiffeisen International, compania agri-fintech și-a extins operațiunile începând din 2022 pe piața din România. Tarfin își propune să faciliteze accesul fermierilor la finanțare rapidă și convenabilă, cu ajutorul tehnologiei și a unei rețele extinse de distribuitori.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie