-0.6 C
București
joi, ianuarie 16, 2025

Taste the City with SLooP LemOnia,

București – cel mai surprinzător oraș!

Vrei să te menții în formă vara asta? Fundația Calea Victoriei și SLooP te invită să descoperi Bucureștiul, „cel mai surprinzător oraș”.

Am pregătit pentru tine tururi culturale pietonale prin cartierele faimoase ale Capitalei, o oportunitate să afli povești, istorii și să descifrezi mistere alături de ghidul Anita Sterea, lector la Fundația Calea Victoriei și, bineînțeles, să faci cele mai instagramabile poze, iar prietenii te vor admira, cu siguranță!

Pentru o experiență completă, dar mai ales fresh și răcoritoare, te întâmpinăm la fiecare tur cu cea mai neplictisitoare limonadă – SLooP LemOnia.

Pregătește-ți încălțămintea comodă, hainele lejere, vibe-ul de vacanță și fii gata să pleci într-o expediție captivantă alături de Fundația Calea Victoriei și SLooP, pe parcursul căreia te vei conecta intens cu frumusețea și cultura comunității din care faci parte.

Vei descoperi zona Ioanid – Icoanei sau  casele boierești, elegante și cochete din centrul orașului, vei afla istoria clădirilor de patrimoniu, a personalităților care le-au construit sau care au locuit în ele, vei afla cine a proiectat monumentele emblematice ale orașului pe lângă care treci aproape în fiecare zi, fără să le cunoști rolul sau importanța.

Bucureștiul, cel mai surprinzător oraș, te așteaptă să-l descoperi cu energia și curiozitatea unui început plin de prospețime, povești și savoare.

Care este programul?

Case boiereşti din Bucureşti – o plimbare prin inima oraşului, în 18 iulie 2024

Descoperă zona Ioanid-Icoanei: Tur ghidat prin Bucureşti, în 21 august 2024

Ce vei descoperi?

În 18 iulie, și-am pregătit un tur despre casele boierești elegante din centrul orașului.

Ai auzit de casa Librecht, astăzi cunoscută sub denumirea de Casa Universitarilor, de casa Spyer, o casă care a găzduit mari bancheri ai ţării sau de casa Callimachi?

Știai că toate aceste case boiereşti pe lângă care vei trece au fost reşedinţe pline de fast şi somptuozitate, iar unele dintre ele păstrează farmecul vremurilor și acum? Sau că în unele dintre ele sunt sediile unor instituţii publice sau de cultură, altele sunt reşedinţe private sau sedii de companii, iar cele mai puţin norocoase, încă îşi aşteaptă salvatorul?

Pe 21 august vei afla povestea zonei care a fost una din multele „grădini” din Bucureşti, cunoscută sub numele de „Grădina Breslea” (1830-1869).

Vilele construite în această zonă în a doua parte a secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea sunt ori în stilul naţional românesc, ori în stilul eclectic, la modă în Europa în acea vreme, academiste sau romantic, conform viziunii arhitecților cunoscuți ai vremurilor, precum Petre Antonescu, Ion Berindei, Grigore Cerchez, Ernest Doneaud, Ion Mincu, Paul Smărăndescu etc.

Te așteptăm la tururile culturale ghidate organizate de Fundația Calea Victoriei, să descoperi Bucureștiul, „cel mai surprinzător oraș” și să savurezi cea mai neplictisitoare limonadă SLooP LemOnia.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie