22 C
București
duminică, mai 19, 2024

Tehnologie pe pâine, frate!

Trec azi prin magazine. Să-mi cumpăr ceva carne, să gătesc, că de uscături m-am săturat. Nu aveau carne de lucru. Doar ceva cutii cu carne preambalată, rămase de anul trecut. Prețuri indecente, la marfă de toată jena. La mezeluri este un delir inflaționist, nu alta! Și derbedeii ăia din industria cărnii ne promit că este de-abia începutul creșterii prețurilor.

Știu, știu, noi avem pestă porcină africană. Au și chinezii, au și alții, prin Est, doar occidentalii n-au. De ce? Mister! Dar, să vezi a dracului potriveală, tocmai găsită vigilenții aviara gripa în Polonia. Cel mai mare producător de carne de orătanie din UE. Nu știu cum se face, dar cum esticii încep să ridice capul în agricultură, cum se abat asupra lor tot felul de molime, sau de reguli bizare, emise de Bruxelles. Noi ne-am luat papara cu porcii și cu oile vii la export, polonezii și-o vor lua-o mintenaș cu aviara gripa. Și împreună ne-o vom lua cu noua politică agricolă comună și cu felul în care se vor da subvențiile.

Iar pentru noi, ca să fie totul cușer, nici nu mai avem nevoie de politica  occidentului. De asta se ocupă acum noul ministru al agriculturii, care a oprit multe dintre programele promovate de Daea. Asta e: Olanda este viitorul! Celuloză cu apă! Ce atâtea legume și fructe! Tehnologie pe pâine, frate! La prețuri de lux, într-o țară de săraci. Bine, pa!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie