24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Trei ani de la intrarea în vigoare a legii antifumat în spațiile publice închise și cinci observații…

Trei ani de la intrarea în vigoare a legii antifumat în spațiile publice închise și cinci observații:

1. Nu s-a prăbușit zona HoReCa, n-a dat faliment industria tutunului, așa cum anunța apocaliptic PR-ul unor companii din industria tutunului la unele televiziuni și în unele publicații. Fumătorii și-au cumpărat în continuare țigări și au ieșit în localuri.

2. Lobby-iștii din Parlament ai companiilor de tutun au tot încercat să modifice legea, să schimbe definiții, să aducă totul într-o zonă gri.

3. Vorbind de zonă gri, fix acolo sunt dispozitivele de încălzit tutunul, promovate publicitar și manipulator agresiv ca alternativă „mai sănătoasă” la țigările tradiționale.

4. Cea mai mare parte a localurilor s-a conformat legii deși mai sunt unele unde se fumează înăuntru pe furiș, dar e și treaba cetățenilor responsabili să pună autoritățile la treabă (dacă acestea nu previn) să se asigure că e respectată legea.

5. E excelent să nu te mai întorci din oraș duhnind a fum de țigară, e excelent că s-a redus fumatul pasiv, e un pas important pentru creșterea nivelului de sănătate.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie