17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

Un exercițiu de PR menit să aducă familia regală în prim-plan.

Majestatea Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei Române: Radule, n-am apărut cu familia în presă în 2k19

Alteța Sa Regală Principele Consort Radu: Hmmm…

Boom! Eveniment istoric, live pe toate televiziunile, dar Margareta nu partikipă: se mută oasele lui Carol al II-lea (repatriate în 2003 din Portugalia, unde murise în exil în 1953) dintr-un paraclis al mănăstirii Curtea de Argeș în „Necropola Regală” de lângă, o biserică nouă, kitschoasă, cu termopane în exces, unde sunt înmormântați regele Mihai și soția sa, Ana.

Carol al II-lea a domnit într-o epocă în care România s-a dezvoltat economic și cultural grație politicienilor vizionari, oamenilor de cultură etc. însă regele rămâne în istorie pentru câteva mizilicuri:

– uzurparea tronului fiului său, Mihai (1930), tron la care renunțase inițial
– instaurarea primei dictaturi din istoria modernă a României (1938-1940)
– numirea unui premier – patriarhul Miron Cristea – care cu cele 2 guverne pe care le-a condus a împins legislație antisemită
– crearea unei camarile alcătuită din mari industriași, politicieni etc. care azi s-ar numi megacorupție la nivel înalt (1930-1940)

Tot evenimentul cu „reînhumarea” lui Carol al II-lea e un exercițiu de PR menit să aducă familia regală în prim-plan, un grup de oameni din ce în ce mai disperați după atenție și care se agață de un blazon și atât.

Bines, Majestate!

de Raiden

via Rezistența Urbană

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie