28 C
București
duminică, iunie 23, 2024

Un soi de hibrid

Patronii francezi au ajuns la concluzia că sistemul de educație nu poate fi doar el motorul reușitei profesionale a tinerilor. Și că este obligatorie contribuția patronilor la formarea lor. O idee a fost aceea de a constitui un soi de hibrid între școală profesională și unitate de producție. Fundația gigantului petrolier ”Total” va investi peste 60 de milioane de euro în următorii zece ani pentru a crea ”școli de producție”, hibridul despre care vorbeam.

Thierry Marx, un celebru bucătar 2006, ales în 2006 ”bucătarul anului” în Franța, a fondat propria sa școală, în care pregătește gratuit în fiecare an 600 de tineri. ”Întreprinderea trebuie să intervină cât mai devreme în cartierele defavorizate și în lumea rurală”, dacă vrea să aibă de unde recruta.”

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie