28 C
București
duminică, iunie 23, 2024

Una dintre problemele care pun la încercare puterea de adaptare este viteza.

Lucrurile se schimbă fantastic de repede: spațiul informațional, noile tehnologii, în cele din urmă valorile, artele, idealurile. E dificil pentru oricine să țină pasul cu dinamicile relevante. Pur și simplu timpul nu mai e îndeajuns, lăsând la o parte reflecția.

Rămâne în seama psihologiei fiecărui individ să suporte costul acestei masive dezorientări. Însă interfața psihologică e friabilă, fragilitatea percepției emotive acoperă cu greu noile configurații ale existenței în lume.

Soluția cea mai la îndemână e replierea în fazele elementare, binare, aparent decisive ale rezistenței în fața noului/vechiului. Unde rezistența echivalează de fapt lupta oarbă.

Astfel încât adâncirea faliilor e evidentă. Nuanțele nu mai pot fi admise, ar fi pierdere de vreme și de esențial. Când lumea pare să fugă de sub picioare, punctul arhimedic trebuie să fie o extremă.

Mario Barangea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie