24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Una peste alta, dacă nu vrem să înțelegem ce se află în spatele statisticilor…

Francezii au descoperit brusc o creștere a numărului morților în accidente rutiere în februarie. Cauza? Onor vestele galbene au distrus jumătate din radarele fixe de pe șosele și autostrăzi. A fost măcel. După care a venit măcelul pe șosele.

Poate ne intră în cap: prostia ucide! Regulile de circulație sunt făcute pentru a fi respectate. Când nu le respecți, nu da vina pe guvern sau pe oricine altcineva. Că dacă nici Franța n-are șosele, ce să mai zic de noi? Și cu toate astea se moare pe șoselele Franței. Au introdus etilotestul care nu-ți permite să pleci cu mașina. Ei bine, se va muri în continuare din cauza alcoolului la volan.

Una peste alta, dacă nu vrem să înțelegem ce se află în spatele statisticilor, și să luăm decizii în concordanță cu acele realități, vom transforma totul într-o grețoasă demagogie. Care, da, ea, demagogia, alături de prostie, ucide.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie