35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Ungaria vrea să construiască la Budapesta un cartier de zgârie nori similar cu Dubaiul

Guvernul ungar a anunţat luni că intenţionează să investească şase miliarde de euro, în principal finanţare din străinătate, pentru a construi un cartier de zgârie nori similar cu Dubaiul în jurul unei gări abandonate din Budapesta, transmite Bloomberg.

Un teren din nord-estul zonei Pesta, aflat în proprietatea companiei naţionale de căi ferate din Ungaria, urmează să fie dezvoltat într-un nou cartier utilizând investiţii private în valoare de cel puţin cinci miliarde de euro, a spus luni ministrul ungar al Construcţiilor şi Transporturilor, Janos Lazar. Guvernul ungar va cheltui la rândul său aproximativ un miliard de euro pentru a îmbunătăţi infrastructura din zonă.

Janos Lazar nu a dezvăluit identitatea potenţialului investitor străin spunând doar că este unul din cei mai mari din lume şi că tranzacţia va face obiectul unui acord interguvernamental. Potrivit unor informaţii din presa ungară investitorul este o companie cu sediul în Emiratele Arabe Unite.

Premierul Viktor Orban a mandatat construcţia unui proiect important care să fie comparabil cu Dubaiul în termeni de grandoare, a spus Lazar. În prezent, construirea de zgârie nori în zona Pesta a capitalei ungare este interzisă, însă Janos Lazar a fost de părere că noul cartier general al grupului petrolier Mol, o clădire de 143 de metri amplasată în zona Buda, a deschis în mod inevitabil calea pentru construirea mai multor astfel de „orori”.

Planuri similare, care vizau dezvoltarea unor zone din jurul altor gări din Budapesta, au eşuat în trecut. Autorităţile municipale din Budapesta au criticat deja planurile Guvernului pentru noul hub, care ar modifica peisajul urban într-o zonă istorică a Budapestei.

Janos Lazar a precizat că detaliile proiectului vor fi puse la punct în prima jumătate a anului următor. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie