13.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Vă întrebați ce face firma asta, de valorează atâția bani?

UiPath, firmă a unui român (deși acum, practic, nu mai e a lui, de vreme ce a devenit publică, el e simplu acționar) a vândut acțiuni la Bursa din New York de 1,34 miliarde de $, valoarea firmei ajungând la 29 miliarde $. Perfect! Vă întrebați ce face firma asta, de valorează atâția bani? Ce produce ea pentru binele umanității? Pfizer măcar face pastile de putut și o zeamă care e pe post de vaccin. Dar ăștia?

Păi, ei produc soft pentru roboți și IA. Adică exact ce trebuie pentru a distruge locuri de muncă, multe, și de a produce noi și noi săraci, dependenți de ”pomana” statului, acolo unde se poate să primească ceva. Sigur că firmei îi crește valoarea. Orice om licențiat este un adaos substanțial la profit! Cum să nu te aplaude piețele, și să nu te recompenseze?

Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie