38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Vă invităm să participați la Workshop-ul “Dictatura – urme în sistem și familie”

În perioada 22-26 august 2023, la Pitești, va avea loc primul Workshop psiho-social care își va îndrepta focusul către urmele lasate de evenimentele nefaste din timpul regimului comunist, proiect în cadrul căruia se dorește creșterea nivelului de conștientizare, în rândul participantilora traumei colective produse în perioada dictaturii și demararea unui proces de vindecare a acestor traume.

Vă invităm să participați la Workshop-ul „Dictatura – urme în sistem și familie”, în cadrul căreia vom crea spațiulde siguranță psiho-emoțională pentruîmpărtășirea experiențelor de viațăși descărcarea durerii provocate de evenimentele traumatice, pentru ca a nu vorbi despre ceea ce a produs suferinta este nesanatos noua.

Multi au trecut prin aceleasi evenimente, dar fiecare a simtit diferit.In cadrul creat vom impartasi emotiile,vom scoate la iveală resursele interioare specifice fiecăruia și vom integra benefic fiecaruia trecutul.

Mai multe detalii despre acest eveniment regăsiți pe site-ul www.calatorindsicrescand.ro

Dictatura – urme în sistem și familie este proiectul pilot ce are în vedere trauma colectivă asociată cu perioada dictaturii din anii 1945-1989, inițiat de psihoterapeuții în psihodramă Hilde Gott si Delia Dumitru–psihologi cu o experiență vastăși care colaboreazăîn cadrul mai multor proiecte psiho-sociale. Acestproiect este susținut de o echipă de istorici, cercetători, muzeologi,regizorși reprezentanți ai supravietuitorilor și urmașiiacestora.

În loc să proiectăm propriile umbre neacceptate pe ceilalți este mai eficient să întâlnim inamicul din noi înșine.
Cunoscându-l, văzându-l, acceptându-l pe “celălalt” poate să nu ducă la reconciliere, dar poate ajuta la vindecarea unor răni și poate deschide un dialog.

Vă invităm să vă înscrieți la Workshop-ul “Dictatura – urme în sistem și familie”si astfel sa fiti parte din acest dialog.

Intenția este să reperăm părțile care se identifică cu victima și cu agresorul interior. De asemenea sa internalizam aceste parți care se “bat și zbat” tot timpul și care produc nesiguranță (nu știi de unde aparții).

Accesați www.calatorindsicrescand.ro

Contact

Delia Dumitru

Psiholog clinician si psihoterapeut

[telefon] – 0725754637

[e-mail] – psihologiebucuresti@outlook.com

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie