38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Vai de capul nostru de verzi!

Cică încălzirea ”globală” în Europa este de două ori mai mare, ca valoare, ca în restul lumii. Noi ”facem” 0,5 grade pe deceniu, restul fac 0,25 grade pe deceniu.

De ce?

Că reducem emisiile de gaz cu efect de seră, dezindustrializarea e în floare, energia verde ia avânt, odată cu delocalizarea industriei am delocalizat și poluarea. Avem cele mai severe norme de punere pe piață a motoarelor cu ardere internă. Am cheltuit munți de bani pentru a subvenționa transportul în comun și vehiculele electrice. Am interzis tot felul de chimicale în agricultură. Am închis mine și centrale pe cărbune. Ne resălbăticim, ne batem cu ursul pe burtă și cu vulpea pe cotețul cu găini. Tot felul de gândăcei și de lilieci amână sau anulează mari investiții de infrastructuri. Și totuși? Greta, fata tatii! Scoate-ne din beznă! De ce? Cu ce greșim? Ce facem greșit? Că dacă o ținem langa cu măsurile de până acum parcă văd că ajungem la o creștere de un grad pe deceniu! Vai de capul nostru de verzi!

Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie