38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Vedem, experientăm și obținem ceea ce căutăm

Fiind la un curs de conducere defensivă, aud că „mașina se va îndrepta acolo unde îți este privirea”. Ce ne facem, dară, când privirea ne este la obstacol, la garduri, sau pe lângă drum?

Cu alte cuvinte, cam asta este „legea atracției” care este, de fapt, o lege a percepției: avem selectivitate perceptivă. Selectivitatea ținând de trăsăturile psihologice ale personalității fiecăruia.

Vedem, experientăm și obținem ceea ce căutăm. Creierul nostru încearcă în permanență să armonizeze lumea exterioară cu observațiile, năzuințele și așteptările noastre. Toate obiectele dorințelor noastre sunt pe taraba existențială, dar mintea subconștientă dictează ochilor ce să vadă.

Zi de zi, oră de oră suntem bombardați senzorial (vizual, auditiv și psihic) cu milioane de frânturi de informații. Ca să nu o luăm razna, ignorăm majoritatea acestora, observând, auzind și experimentându-le doar pe cele care fac subiectul atenției noastre.

Ăsta-i motivul pentru care ni se pare câteodată că „manifestăm” sau că „atragem” în mod mistic lucruri sau persoane în viața noastră. De fapt, le aducem în raza atenției.

Constantin Nica

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie