20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

„Vrem o țară ca afară”?

Înlocuiți „Victor Ponta” cu „Klaus Iohannis” în postarea asta a lui Iohannis din noiembrie 2014, când îl contracandida pe Ponta (cotat cu prima șansă) în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de atunci. O să vi se pară extrem de actuală situația. E șocant cum după un mandat de președinte câștigat în parte și pentru că Ponta a fost excesiv de arogant și încrezător în victoria sa, candidatul Klaus Iohannis (cotat cu prima șansă acum) are fix aceeași atitudine și refuză categoric să se confrunte live cu un candidat mult mai slab ca Ponta, Viorica Dăncilă. Staff-ul de campanie și liderii PNL susțin această decizie aberantă. „Vrem o țară ca afară”? Ia priviți ce dezbateri sunt în SUA cu ocazia prezidențialelor de acolo, de exemplu. Sau, mai aproape de noi, în Franța. A fost lansată o ofertă din partea Europa FM și Universității București de a găzdui acest eveniment.

Nu există motiv real de cauționare a refuzului președintelui care cere încă un mandat de la cetățeni să se prezinte în fața lor și să arate cum își susține ideile, proiectele, cum își combate contracandidatul. Scuza aia că vor fi întâlniri în teritoriu cu alegătorii pică din start, o confruntare televizată la nivel național are acoperire mult mai mare decât niște întâlniri de campanie punctuale, aranjate. Scuza că Dăncilă ar fi validată ca oponent pică și ea, validarea ca oponent au făcut-o deja cei care au votat-o să ajungă în turul 2.

Din nou, nu e vorba despre Iohannis sau Dăncilă aici, e vorba de respectul elementar față de cetățenii care plătesc campaniile electorale pe care și PSD și PNL le vor deconta de la stat, care plătesc salariul președintelui, de aceiași oameni care merită să vadă o prestație live a celor care vor să ocupe cea mai înaltă funcție din statul român în următorii ani. La fel de important, dezbaterea e despre aderarea la principiile democratice, transparență și minimă decență.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie