19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Zicea cineva nasoale despre Enel?

PG&E, the troubled utility which provides gas and electricity to more than 16 million people in California, said it may need to keep imposing blackouts in the state for up to 10 years to reduce the risk of sparking fires.”(WSJ)

Zicea cineva nasoale despre Enel? Să zică mersi că nu locuiește în California! Zece ani de întreruperi în alimentarea cu electricitate, pentru a reduce riscul de incendii provocate de scânteile apărute pe rețeaua de distribuție. Pentru cei care nu știu, firma cu pricina este ”autoarea” monstruosului incendiu de acum un an sau doi, cu vreo sută de morți și proprietăți distruse în valoare de miliarde de dolari. Le-a fost greu să se despartă de niște bani din profitul uriaș, cu care să schimbe rețeaua vechea îngroape cablurile acolo unde se impunea asta, și să nu mai lase transformatoarele de rețea în vârful parului. Și nici acum nu au prea mult chef de investit. E mai simplu să-i tai prostului alimentarea, când e pericol de incendiu. Și pe acolo mori de cald fără aerul condiționat. Așa că ăia de produc generatoare auxiliare au un viitor luminos. Capitalismul funcționează!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie