17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

Ziua Culturii Naționale sărbătorită printr-un spectacol extraordinar de Asociația „Românii Independenți din Serbia”

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale și omagierii a 174 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Asociația de interes obștesc „Românii Independenți din Serbia” organizează spectacolul extraordinar muzical-literar „Medalion Eminescu 2024 – Porni Luceafărul”, ediția a III-a, la care sunt invitați toți românii interesați de cultura țării noastre. Evenimentul va avea loc duminică, 14 ianuarie 2024, începând cu ora 15.00, la Centrul Cultural din Vârșeț, Serbia.

Spectacolul extraordinar va cuprinde: recital de poezii și romanțe, grup vocal fete, poezii pe portativ, piese muzicale și instrumentale, dramatizări, montaj artistic, respectiv momente lirice și omagiale dedicate luceafărului poeziei românești. Evenimentul este coordonat de profesoara Natalia Stan și reunește elevi/tineri de școală primară, generală, gimnaziu, liceu și facultate din următoarele localități româneşti: Vârșeț, Sân Mihai, Ecica, Coștei, Voivodinț, Pârneaora, Sălcița, Straja, Mesici, Iablanca, Seleuș, Vlăicovăț, Nicolinț, Iancaid, Satu Nou, Râtișor, Uzdin, Grebenaț și Alibunar. Alături de elevi vor participa și actori ai scenei profesioniste în limba română din cadrul teatrului Național „Sterija” din Vârşeț, care vor recita din opera eminesciană, în calitate de invitați speciali.

Asociația de interes obștesc „Românii Independenți din Serbia” (RIS) celebrează în mod consecvent marile sărbători ale culturii și spiritualității româneşti, prin organizarea manifestărilor și evenimentelor culturale de amploare, de înaltă ținută pe plan național identitar în Serbia.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consulatul General al României la Vârșeț, Primăria orașului Vârșeț,Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia, Radioteleviziunea Voivodinei (RTV 2), CPE Libertatea din Panciova, Centrul Cultural din Vârșeț, Revista de atitudine civică, cultură și istorie a românilor din Serbia Glasul Cerbiciei și Radio Novi Sad.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie